Ammunta on tärkeimpiä toimintamuotojamme. TaRu pyrkii saamaan aina joukkuueen edustamaan palvelusaseammunnan kisoihin, samoin sotilaspistoolin pika-ammunnan piirikisoihin sekä SM-kilpailuun. TaRu osallistuu joukkueella Finnsniper -tarkka-ammuntakisaan sekä tarkka-ammunnan SM-kilpailuun, "Simo Häyhä" -kisaan. Kansainvälisiin kisoihin osallistutaan kutsuttuina. Viron EROK- kisaan TaRu on lähetteänyt joukkueen useana vuotena.

Ammuntamahdollisuuksia

Töölöntorin rata   2018

Ratavuorot:  Parillisina viikkoina sunnuntaisin on Tarun oma vuoro klo 17-21. Ensimmäinen vuoro 14.1 (viikko2)

Tarkemmat tiedot: Kari Wuokko 040-5150574

Ilmoittautuminen aina vuorolle: kari.wuokko (at) kolumbus.fi

Radalla on 6 ampumapaikkaa ja  ampumaetäisyys on 12,5 m. Sallitut kaliiberit ovat 9 mm - .45 ACP  Maksimi jouleraja 1500 J, eli kaliiberit alle.454 Casullin Radalla on lainattavissa sopimuksesta 9mm ja .22 pistooleja. Panoksia luovutetaan omakustannushintaan ampumavuoron tarvetta vastaava määrä. Tasapäisten wadcutter-luotien käyttö on kielletty.  Non-toxic. leadless yms myrkyttömien panosten käyttöä suositellaan. Radan ilmamäärä vaihtuu n. 20 kertaa tunnissa ja ilmanvaihdon ansiosta radalla lyijypitoisuus hengitysilmassa ei nouse yli sallitun 0.1mg/m3  raja-arvon.

Osallistumiselle ratavuoroon tarvitaan ampumaharrastusvakuutus tai SAL-lisenssi, sekä omat suojalasit. Kuulosuojaimia saa lainata radalta.

Radalla on teemapäiviä: SRA-harjoittelu, MP5 harjoittelu, äänenvaimenninaseet, jne. Katso uutisista ja Toimintakalenterista.

Lahnuksen ampumarata ja Ke .22 vuorot

Tapiolan Reserviupseerit on yksi Espoon ampumaradan jäsenjärjestöistä ja sen ansiosta TaRun jäsenet voivat käydä Lahnuksen ampumaradalla ampumassa jäsenhintaan. Mukaan omat aseet, aseenkantoluvat, patruunat sekä metsästyskortti (vakuutuksesta todistus).

TaRu valvoo omaa vuoroaan .22 radalla, jossa on ampumahiihtomaalilaitteet (kaatuvat taulut 11,5/4,5cm). Taulut saa ylös köydestä vetämällä, joten tauluilla ei tarvitse käydä ja ammunta sujuu jouhevammin ja joutuisammin. Ampua voi kiväärillä 50 metristä tai pistoolilla lähempää. Myös kohdistustauluille on paikka.

Vuoro on keskiviikkoisin (kun paikalla on valvoja) klo 18:30 alkaen. Ammunta päättyy viimeistään 19:59, jonka jälkeen kerätään hylsyt ja laitetaan taululaitteet säilytyskuntoon (kerätään köydet nippuun tauluille). Jos sopii etukäteen valvojan kanssa, on mahdollisuus ampua kerhon aseilla (pistooli/kivääri) ja lunastaa patruunat 5e/50kpl. Ratamaksu 5e jäseniltä, 10e muilta.

 

 

Santahaminan vuorot

 

Santahaminassa on MPK:n kivääri- ja  pistoolivuoroja Niille osallistuminen tapahtuu MPK.n järjestelmässä (MPK:n etusivu). Sinun täytyy kirjautua MPK:n järjestelmään ja ilmoittautua ohjeiden mukaan. Vuoroista on tiedot myös Reservin Sanomien sivuilla.

Sotilaspistoolin ja pika-ammunnan vuorot 

Vuoroille ilmoittaudutaan ilmoittamalla koko nimi, syntymäaika ja mahdollinen auton rekisteritunnus osoitteeseen "Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.". Vain listassa santahaminan portilla olevat ilmoittautuneet pääsevät saarelle. Mukaan henkilöllisyystodistus, jäsenkortti, aseluvat, ampumaharrastusvakuutuksen kortti.  Vuorot alkavat taas keväällä 2017 ja jokaiselle vuorolle on ilmoittautuminen tehtävä erikseen.

Iittala

Sijainti: Ahvenuslammentien ja Taljalantien risteys, Hämeenlinna (Kartta)

Ajo-ohje: Hämeenlinnanväylältä (3) Iittalantietä (2853) noin 6,5 km (Iittalan läpi). Käännös vasemmalle Taljalantielle*.Taljalantietä noin 4 km eteenpäin Taljalan läpi. Käännös vasemmalle Ahvenuslammentielle*. Tätä eteenpäin noin parisataa metriä ja käännös vasemmalle radalle.*

Ratavuorot: Katso toimintakalenteri ja uutissivut