Jos perusammunta on hallussa ja kaipaa lisää haasteita, tarjoaa SRA-kurssi opastusta SRA-ammunnoissa käytössä oleviin turvallisuuskäytäntöihin ja toimimiseen kisoissa ja harjoituksissa. Kurssilla käydään läpi tärkeimmät asiat - eli turvallisuuteen liittyvät sekä muut tärkeät asiat säännöistä. Säännöt on syytä lukea tarkasti, pariin kertaan, ennen teorialuentoa, jolloin luennolla voi kysyä epäselviä asioita.

Säännöt ovat juuri päivittyneet versioon 7.0  https://resul.fi/sra-ammunnat/

SRA-kurssi on tarkoitettu jo ammuntaa harrastaneille, joilla aseenkäsittelytaidot ovat hallussa. HRUP järjestää 23.3.2019 pistooliammunnan peruskurssin, joka on pika-apu, jos ei luota omiin taitoihinsa: http://www.hrup.fi/toiminta/kalenteri/

SRA-kurssi sisältää teorialuennon, teoriakokeen, mahdollisen uusintakokeen sekä käytännön ammuntanäyttökokeen, jossa erilaisia ammuntatehtäviä. Max 40 osallistujaa. Osallistujilla pitää olla Reserviläisen Ampumaturva -vakuutus (RAT) - 25e/vuosi. <LINKKI> Se vaaditaan Töölöntorin radalla ammuttaessa ja monessa muussa tapahtumassa. Tarvitset omat suojalasit ja kuulosuojaimet. Kurssimaksu ei sisällä näyttökokeen patruunoita, mutta niitä voi lunastaa näyttökokeissa järjestäjältä paikan päällä 15e/50kpl. Kerhon vyöt ja kotelot Glockille ja CZ:lle ovat käytettävissä. SRA-korttimaksu (30e) ei sisälly kurssimaksuun. SRA-kortin saamiseksi pitää olla jonkin ResUl:in jäsenjärjestön jäsen (esim. kaikki HRUP:n ja HelResP kerhot).

Töölöntorin auditoriossa (Töölöntorinkatu 2, rav. Sognon vieressä) ensin teorialuento Su 7.4 klo 13:00-16:00. Teoriakoe Su 14.4 klo 19:00-21:00. Kokeen uusinta Su 28.4 klo 19:00-21:00. Tämän jälkeen vaaditaan neljä (4) omatoimista pistooliharjoittelua, ennen käytännön näyttökokeeseen osallistumista. Omatoimisen harjoittelun voi tehdä missä haluaa, omalla aikataulullaan. Pääasia on, että harjoittelee SRA:n mukaista toimintaa, jossa siis nopeita suoritteita, lippaanvaihtoja, liikkumista. Kurssilaisille jaetaan osallistujan-kortti, johon otetaan kuittaukset harjoituksista. Se toimii samalla todisteena kurssin käymisestä, ennen varsinaisen SRA-kortin postituksia. Näyttökokeita järjestetään kerran kuukaudessa - ensimmäinen 27.6. klo 18:30-21:00. Näistä ja ammunnan harjoittelumahdollisuuksista tarkemmin kurssilla.

 Ilmoittautuminen heikki.valkonen@tapiolanreserviupseerit.fi ja maksamalla saatujen ohjeiden mukaan kurssimaksu. Kurssimaksu 50e (tarulaisille 20e).

Kurssin kouluttajana Kai Haatainen. Kurssivääpelinä Heikki Valkonen.

 

Tervetuloa oppimaan!

Heikki ja Kai